Waarom Audit Only? Het is toch veel makkelijker om alle soorten accountancy-dienstverlening ‘onder één dak’ te hebben?

Wij focussen op waar we goed in zijn, en dat is audit & assurance. Om controles uit te mogen voeren moet een accountantskantoor aan de kwaliteitsvereisten van de AFM voldoen. Deze kwaliteitsvereisten worden gesteld om te waarborgen dat de zekerheid die ontleend mag worden aan een accountantsverklaring ook daadwerkelijk zekerheid is! De praktijk is dat deze vereisten omvangrijker en diepgaander zijn geworden in de afgelopen jaren. Daarom is alleen 100% focus op voldoende kwaliteit genoeg om een goede controle uit te kunnen voeren. Met het Audit Only concept hebben wij deze focus en zorgen we voor de vereiste kwaliteit van onze controles. Vanzelfsprekend hebben wij hiervoor de benodigde Wta-vergunning.

Dat wij ons focussen op Audit Only betekent ook dat wij nauw samenwerken met andere accountantskantoren met specialismes in samenstellen, (fiscaal) advies, salarisverwerking en alle andere vormen van accountancy-dienstverlening. Onze taak is het uitvoeren van een kwalitatief en gestructureerd uitgevoerde (wettelijke) controle waarbij wij innovatief en oplossingsgericht controleren als basis hebben. Wij gaan ook onze natuurlijke adviesfunctie niet uit de weg en vullen deze zo goed en concreet mogelijk in.

Omdat wij ons richten op Audit Only, kunnen wij de kwaliteit van onze dienstverlening blijvend ontwikkelen. 

Uw profijt als klant

Is uw organisatie controleplichtig? Dit kan al snel het geval zijn, bijvoorbeeld in het geval van een subsidie, NOW of uw jaarrekening. U wilt vanzelfsprekend uw huidige accountant behouden als dit goed bevalt, maar het kan voorkomen dat het betreffende accountantskantoor geen audits uitvoert. Dat is het moment dat wij inspringen. Wij hebben diverse samenwerkingen met administratie-, accountants-, en advieskantoren waarbij wij verantwoordelijk zijn voor de controles die bij u uitgevoerd moeten worden. Wij trekken hierin het hele proces samen met uw huidige accountant en adviseur op om het controleproces zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Kortom, op deze manier behoudt u uw relatie met uw huidige accountant, adviseur en/of fiscalist en wij voeren de benodigde controles uit.

Uw profijt als accountantskantoor

Wij zijn in het bezit van een Wta-vergunning en zijn lid van het SRA. Dit betekent dat wij aan de benodigde kwaliteitsvereisten voldoen en onze organisatie hierop hebben ingericht. Dit betekent ook dat het voor uw kantoor niet nodig is om aan deze vereisten van de AFM te voldoen. U kunt zich blijven richten op samenstellen, (fiscaal) adviseren en alle overige dienstverlening en wij voeren de controles uit.

Kortom, we zitten niet in elkaars vaarwater maar hebben juist profijt van elkaars kennis en netwerk!

U kunt bij ons terecht voor:

  • (wettelijke) controle-opdrachten
  • Beoordelingsopdrachten
  • Rapporten van feitelijke bevindingen
  • Subsidieverklaringen

REISBRANCHE

MKB